Nyheter
 Nyheter
Regionsamling 10-11 oktober

Helgen 10.-11.10.09, gjennomførte Tennisregion Østland Vest for første gang en Regionsamling for konkurransespillere i alderen 13-18 etter nytt konsept. Denne helgen deltok 18 konkurransespillere på samlingen.

11.10.2009 | Publisert av: Babs
 

Spillere uttatt til denne samlingen: Fredrik Liland VBTK, Erik Borgen Snarøya, Denji Karamehic Asker, Victor Marum Asker, Philip Skaugen Asker, Simon Eriksson Holmen, August Nysted Asker, Lars Lundstrøm Asker, Jacob Nordvoll VBTK, Fredrik Bjerke  VBTK, Sebastian Mitusch VBTK, Jannicke kristiansen VBTK, Ida Bang Strand Hønefoss, Caroline Lenngren Snarøya, Charlotte Mitusch VBTK, Vera Ansnes Holmen, Vilde Olvin Holmen, Rikke Tomoe Narvestad Asker, Andrea Thoresen Snarøya.

Nytenkning og samarbeid i Tennisregion Østland Vest

Helgen 10-11 oktober gjennomførte Tennisregion Østland Vest for første gang en Regionsamling for konkurransespillere i aldren 13-18 etter et nytt konsept.

Tanken bak dette konseptet er at klubbene og trenerne skal samarbeide på en konstruktiv måte. Sammen kan vi utnytte hverandres ressurser og kompetanse til det beste for spillerne. Regionen ønsker med dette å gi et svært bra tilbud til våre ivrigste og beste spillere som kan supplere treningen i klubbene.

Det er Regionstrener Torgrim Fossbråten/VBTK som står bak konseptet i samarbeid med Styret og trenerne i regionen. På helgens samling var det Andreas Haugteien /Snarøya som hadde hovedansvaret for gjennomføringen sammen med Lars Petersson / Holmen og Thomas Baker /Snarøya.

Så langt i prossessen er 8 av de største (av 14) klubbene i regionen med på dette nye konseptet og 18 trenere har gjennomført ITN Trener-sertifisering. Trenerne har på denne måten engasjert seg og er svært positive til det nye konseptet.

Samlingen var for de 8 beste guttene og jentene i henhold til Regional ITN-Rankingliste. Listen er basert på gjennomført ITN banetest i egen klubb. Denne helgen deltok 18 konkurransespillere på samlingen.

HVA ER ITN OG HVA GÅR KONSEPTET UT PÅ?

ITN=International Tennis Number. Dette systemet er innført i over 100 land og er et ferdighets- og rankingsystem. Skala går fra 1-10, og man må gjennomføre en banetest for å vite hvilken ITN score man har. Denne kan så forbedres ved å spille rankingkamper, og/eller ved å ta flere banetester.

Spillerne denne helgen gjennomførte 4-8 kamper hver og fikk råd og veiledning av trenerne under sidebytte.  Spillerne og respektive trenere, vil i etterkaant få en tilbakemelding på 2-3 hovedpunkter på sentrale arbeidsoppgaver som de bør trene på. Hva gjør deg til en bedre tennisspiller? Mentalt, taktisk etc. Spillerne blir også anbefalt å spille rankingkamper utenom regionsamlingene.

Vi er nå i startfasen på dette spennende nye konseptet og dette vil bli evaluert og justert underveis av Regionstrener, hans trenerteam og Styret. I det nye konseptet er det planlagt samlinger, før jul, for Minitennis (6-9 år), Miditennis (8-12 år) og Mosjonister (12-20 år). Mosjonistene er de som har vært med en stund, men som sjelden eller aldri melder seg på turneringer. Samling for konkurransespillere u12 ligger i opplegget for 2010.

Samlingene vil etter hevrt bli utvidet til å gjelde flere grupper. Norges Tennisforbund støtter det nye konseptet økonomisk og stiller seg positive til dette.

Tennisregion Østland vest

Styret v/ Sidsel Sunde Dragnes/ Leder
 

© 2023 Tennisregion Østland Vest    Postboks 67, 1334  Rykkinn    
Webdesign og webteknikk av Beatlock