Samlinger
 Samlinger
Treningsleir i Alicante

En liten rapport fra regionens treningsleir på JC Ferreris Tennis Academy EQUELITE

29.10.2010
 

Når vi kom til akademiet ble vi tatt godt i mot av direktøren og mens vi stod der og fikk informasjon kom Juan Carlos Ferrero og hilste på oss. Han er utrolig hyggelig mot alle som kommer og er på nivå med alle han prater med, ingen stjerne nykker å se der selv om han har vært nr 1 i verden!!! De ti spillerne som var med var super motiverte og oppførte seg eksemplarisk på og utenfor banen. De fortjente uten tvil å få denne premien, de hadde de rette holdningene som kreves!

Våre spillere trente like mye som heltidsspillerne som bor på akademiet de fem dagene de var der. Dagene startet med morgen jogg og kort infomøte om dagens tema før frokost. Treningsøktene startet med 15 minutters oppvarming og avsluttes med 15 min uttøyning. Treningsøkten bestod av 1,5-2,5 timer med tennis og 30 minutter til 1,5 timer med fysisk trening. I tillegg til undertegnede leide vi inn en trener fra akademiet, Javier som spillerne var veldig fornøyd med. Hovedtema for turen var å få spilt seg inn på hardcourt etter grussesongen. Første økt var stasjonstrening og andre økt var ulike poengspill. Vi hadde tre stasjoner som vi repeterte og det var 1. ”Privattime” med trener 2. Driller med høyt tempo med spesifikke og enkle fokusområder (som for eksempel bevegelse inn og ut av banen og forflyttning til sidene enten offensivt, nøytralt eller defensivt med høyt tempo). 3. Spill på egenhånd med fokus på en teknisk oppgave, presisjon eller andre oppgaver som var knyttet til dagens tema. Hadde samlingen vært lenger måtte spillerne hatt en hviledag eller i alle fall hatt en økts pause for å restituere seg tilstrekkelig med så stor trenings mengde.

Siste kvelden hadde direktøren informasjonsmøte med oss om hvordan man kan bo å trene på akademiet på heltid og spille nasjonale og internasjonale turneringer hele året.

På vei hjemover hadde vi en liten evaluering og spillerne ga veldig mye positiv tilbakemeldinger og kunne veldig gjerne vært der enda lengre eller komme tilbake senere.

Takk til spillerne for at dere ga 100% på treningene Smile

Andreas Hammer Haugteien


(Klikk på et bilde for en større versjon)
 

© 2023 Tennisregion ěstland Vest    Postboks 67, 1334  Rykkinn    
Webdesign og webteknikk av Beatlock